Η Πιερία Ερατεινή, ιδρύθηκε το 2006 από τους οινολόγους Παύλο Αργυρόπουλο και τον Ανδρέα Πάντο, στον Κολινδρό της Πιερίας. «Καλλιεργούμε 150 στρέμματα βιολογικών αμπελώνων, στους πρόποδες του Ολύμπου. Επιλέξαμε ποικιλίες όπως το Ξινόμαυρο, το Κολινδρινό , Ασσύρτικο και Μαλαγουζιά , αλλά και ορισμένες διεθνώς αναγνωρισμένες όπως το Chardonnay, Syrah και Cabernet Sauvignon. Ποικιλίες που επιλέχθηκαν με προσοχή και έπειτα από μελέτη του εδάφους, του κλίματος και της προσαρμοστικότητας του ίδιου του φυτού. Επιχειρούμε να αναδείξουμε νέους Ελληνικούς οίνους, μοναδικούς και με ποιότητα. Πιστεύουμε πως αυτό, επιτυγχάνεται όταν οι ποικιλίες παντρεύονται τον τόπο και αφηγούνται τη δική τους ιστορία. …».
Η «Πιερία Ερατεινή», τοποθετήθηκε προσεκτικά στις λοφοπλαγιές, γύρω από το γυναικείο μοναστήρι του Αγίου Αθανασίου. Γύρω γύρω, κατηφορίζουν οι αμπελώνες. Στα παλαιότερα χρόνια, απλωνόταν στον τόπο αυτό, το σημαντικότερο αμπελοτόπι της περιοχής. Τα ελαφρά, άμμο-αργιλώδη εδάφη με σημαντική περιεκτικότητα σε ανθρακικό ασβέστιο και η μεγάλη κλίση του εδάφους ήταν από τότε γενναιόδωρα με τις καλλιεργητικές προσπάθειες. Η λιτή εδαφική σύσταση και οι πολύ χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις είναι οι παράγοντες που δίνουν την ποιότητα στα σταφύλια.