Με τα κύματα της θάλασσας του Ιονίου Πελάγους να «ξεδιψούν» τις ακτές της, τη νυχτερινή αύρα  να «σηκώνεται» σαν μαγικό πέπλο και να δίνει «ανάσες ζωής» στο πολυποίκιλο φυσικό τοπίο του Αίνου, του Εθνικού Δρυμού που δεσπόζει με την ομορφιά και τον όγκο του σε όλη την Κεφαλονιά. Εκεί, σ’ αυτή τη σπάνια συνύπαρξη Όρους και Θάλασσας (Αλς στα αρχαία ελληνικά) βρίσκεται η «ΟΡΕΑΛΙΟΣ ΓΗ», η γη της Ρομπόλας.
«Κατηφορίζοντας» από τον Εθνικό Δρυμό -με τη μοναδική στον κόσμο Κεφαλληνιακή Ελάτη, το σκουροπράσινο στο φύλλωμα δέντρο που έδωσε στον Αίνο την Ενετική επωνυμία «Monte Nero», το Οροπέδιο των Ομαλών ανατρέπει την εικόνα του τοπίου, με τις αμέτρητες ρίζες ελαιόδεντρων και τους αμπελώνες της Ζώνης Ρομπόλας που καταλαμβάνουν 1800 στρέμματα, σε υψόμετρο που ξεκινάει από τα 300μ. και σκαρφαλώνει μέχρι τα 800μ.

Στην καρδιά της Αμπελουργικής Ζώνης Ρομπόλας, δεκάδες αμπελουργοί από τα Ομαλά και τις γύρω περιοχές (Τρωιαννάτα, Βλαχάτα, Μουσάτα, Φαρακλάτα, Διλινάτα) δημιούργησαν το 1982 τον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Παραγωγών Ρομπόλας Κεφαλληνίας, σε μια προσπάθεια να προστατέψουν αλλά και να αναδείξουν τη δυναμική του Κεφαλλονίτικου αμπελώνα.
Μετά από 36 χρόνια επιτυχημένης πορείας ο Συνεταιρισμός συνεχίζει να εξελίσσεται και να προοδεύει και με αφοσίωση να παράγει οίνους εξαιρετικής ποιότητας που τιμούν τη φήμη της ποικιλίας και διαδίδουν το όνομα της Κεφαλονιάς σε όλο τον κόσμο. Σήμερα αποτελείται από 300 αμπελουργούς με ιδιόκτητους αμπελώνες που καταλαμβάνουν περίπου το 80% της Ζώνης Ρομπόλα.

Με τη νέα του ονομασία «ΟΡΕΑΛΙΟΣ ΓΗ», εμπνευσμένη από το σπάνιο terroir και το απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό τοπίο, ο Συνεταιρισμός εγκαινιάζει μια νέα εποχή δραστηριοτήτων αλλά και οινολογικών πρακτικών που σέβονται την τοπική παράδοση και ταυτόχρονα ανεβάζουν τον πήχη της οινικής τέχνης!

https://www.orealios.gr/

Προβολή όλων των 3 αποτελεσμάτων

Εμφάνιση 30 60 120

San Gerasimo Λευκός Ορεάλιος Γη 750ml

13,60
Βάρος 1,5 kg
Αλκοολικός Βαθμός

Δυνατότητα Παλαίωσης

Είδος Ποτού

Έτος

Θερμοκρασία Σερβιρίσματος

Ονομασία Προέλευσης

Παραγωγός

Περιοχή

Ποικιλία

Τύπος

Φιάλη

Χρώμα

Χώρα