Η Κωνσταντινούπολη, εκτός από την περίφημη κουζίνα της, φημίζεται και για την εξαιρετική ποτοποιία της. Μια από τις διάσημες ετικέτες ούζου με καταγωγή από την Πόλη είναι αυτή του ''Μπαμπατζίμ''.

Η ιστορία της εταιρείας ξεκινά το 1875, με έδρα τον Μπαλατά, από τον Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλο του Σταύρου, έναν πολύ ικανό, επίμονο και πετυχημένο άνθρωπο. Με 750 στρέμματα αμπελώνες στην ιδιοκτησία του, στους Δελλιώνες της Σηλυβρίας, μιας επαρχίας της Κωνσταντινούπολης, καταφέρνει να χτίσει τις εγκαταστάσεις το 1893. Λέγεται πως το όνομα Μπαμπατζίμ, που στα τούρκικα σημαίνει ''σεβαστέ μας πατέρα'' ή ''πατερούλη'', του το έδωσαν οι ίδιοι οι εργάτες του, που τον αποκαλούσαν έτσι γιατί τον εκτιμούσαν και τον αγαπούσαν απεριόριστα.

Το 1922 η οικογένεια εγκαθίσταται στην Χρυσούπολη Καβάλας. Το 1937 πεθαίνει ο ιδρυτής της εταιρείας, και ένα χρόνο αργότερα το ούζο του κερδίζει το χρυσό μετάλλιο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για την ποιότητά του. Η μυστική συνταγή του μεταφέρεται με σεβασμό και αγάπη από γενιά σε γενιά. Σήμερα, η τρίτη γενιά είναι έτοιμη να παραδώσει τη σκυτάλη στην τέταρτη γενιά, με τη σιγουριά πως η μοναδική γεύση του ούζου ''Μπαμπατζίμ'', η οποία βασίζεται στην παλιά αυτή μυστική συνταγή των προγόνων μας, θα παραμείνει απείραχτη.

Προβολή όλων των 3 αποτελεσμάτων

Εμφάνιση 30 60 120