To Οινοποιείο Μαρκοβίτη βρίσκεται από το 1972 στην περιοχή Πολλά Νερά στην αμπελουργική ζώνη της Νάουσας και μάλιστα οριοθετεί και ένα από τα γεωγραφικά της όρια. Είναι μάλιστα το πρώτο πιστοποιημένο οινοποιείο βιολογικής καλλιέργειας στην Ελλάδα! Το υψόμετρο είναι περίπου 200-250 μέτρα, ενώ κλιματολογικά η περιοχή είναι η δεύτερη πιο ψυχρή της ζώνης μετά τη Φυτειά. Τα εδάφη είναι κατά κύριο λόγο αργιλώδη, αλλά μετά από ένα μέτρο στο υπέδαφος βρίσκεται μία συμπαγής πέτρα που δίνει δομή και χαρακτήρα στο κρασί, λόγω της βαθειά εισχώρησης του ριζικού συστήματος μέσα σε αυτήν. Οι στρεμματικές αποδόσεις κυμαίνονται από 500 έως 700 κιλά ανά στρέμμα χωρίς καμιά επέμβαση (πχ. πράσινος τρύγος).