Η ιστορία του Κτήματος της οικογένειας Μούντριχα ξεκινάει τον 19ο αιώνα, όταν μία έκταση 100 στρεμμάτων αγοράστηκε από τον Αναστάσιο Μούντριχα κατά την ίδρυση του πρώτου ελληνικού κράτους. Το 1830 ο προποπάππους του Απόστολου, καλλιεργούσε σταφύλια στην εύφορη πεδιάδα του ποταμού Λήλα και όλη η οικογένεια ζούσε από την παραγωγή των σταφυλιών. Έκτοτε, η οικογένεια συνέχισε την καλλιεργητική παράδοση επάξια, μεταφέροντας την αμπελουργική τεχνική από πατέρα σε γιο και από γενιά σε γενιά. Ο παππούς Απόστολος συμπληρώνοντας την τέχνη της αμπελουργίας με την τέχνη της οινοποίησης, ζύμωνε τα κρασιά της οικογένειας στις υπόγειες δεξαμενές του σπιτιού. Ο πατέρας του Απόστολου, Νικόλαος, αναμπέλωσε μέρος του αγροκτήματος και εμφύσησε στον γιο του την αγάπη για την φύση και τον καρπό της αμπέλου. Η πρώτη οινοποίηση έγινε το 1994 με 3652 φιάλες από τον Απόστολο, ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα κατάφερε την πρώτη του παγκόσμια πρωτιά. Το Αβαντίς Δρυός έγινε το πρώτο ελληνικό κρασί στο Βιβλίο Guinness (έκδοση 1998). Ο αδερφός του Απόστολου, Σπύρος, αρχιτέκτονας, φιλοτέχνησε 1500 χειροποίητα ζωγραφικά θέματα για τον αντίστοιχο αριθμό φιαλών.
Σήμερα, το Κτήμα Αβαντίς είναι ένα boutique οινοποιείο, με πλήθος μεταλλίων από διεθνείς διαγωνισμούς που λειτουργεί με γνώμονα τα πιστεύω των ανθρώπων του. Την επιμονή στην ποιότητα, την ανάδειξη αρχαίων και νέων γηγενών ή μη ποικιλιών, την έρευνα για τις δυνατότητες του terroir. Όλα τα κρασιά του Κτήματος, παράγονται από ανθρώπους που ζουν μέσα από το κρασί και που μοιράζονται το πάθος και το όραμά τους για την δημιουργία του Μεγάλου κρασιού από την Εύβοια.